Jablkovo-ostružinový crumble

Copyright GracesSweetLife
Crumble je tradiční anglický desert, který nevyžaduje velké znalosti pečení a ani moc času. Jeho přípravu zvládnou i děti a určitě jim bude moc chutnat. Chuť je šťavnatá, ale také křupavá...

Popularity a rozšíření se dočkal hlavně za druhé světové války, kdy nebyl dostatek surovin na pečení korpusů a piškotů, tím pádem lidé museli být kreativní a vymyslet desert s použitím co nejméně surovin. Existuje celá řada variací receptů. Jako náplň se nejvíce používají jablka, rebarbora, švestky, broskve a ostružiny, ale i maliny, angrešt nebo borůvky mohou být správná volba. Do drobenky se často také přidávají mandle, vločky anebo oříšky. S touto buchtou (pokud se to tak vůbec á nazvat), můžete být opravu kreativní a vymyslet spoustu verzí, co dům dal.


Ingredience:

Náplň
900g okrájených jablek nakrájených na malé kostičky (cca 1-2cm)
350-400g ostružin
175g cukru
2 citróny
1/2 půl lžičky skořice

Drobenka
350g hladké mouky
175g másla
55g cukru

Vanilková zmrzlina


Postup přípravy:


1) Předehřejte troubu na 200°C
2) Na jablka vymáčkněte 2 citróny a pečlivě promíchejte. Poté přidejte ostružiny, cukr a skořici a opět dobře promíchejte. Dejte do pečící mísy.
3) Připravte si drobenku a tu pak stejnoměrně rozprostřete na ovoce.
4) Pečte 45 minut nebo do té doby, dokud je ovoce měkké a šťáva probublává na okrajích drobenky.
5) Podávejte s vanilkovou zmrzlinou.

1 komentář:

  1. Anonymní14.10.12

    Really recommend this recipe. I have tasted it myself. I have loved it since childhood. Simon Rawlence ( Englishman )

    OdpovědětVymazat