Nepečené čokoládové mini cheesecake

Zdroj My Baking Addiction
Jeden z velice rychlých, ale výtečných receptů, který se hodí jako sladká tečka na závěr každé párty, anebo jako sladké překvapení pro všechny příležitosti. Za dvacet minut vykouzlíte pohlazení po duši i chuti.

Originální recept jsem našla na blogu vášnivé cukrářky/pekařky Jamie - My Baking Addiction. Najdete tam spoustu výborných receptů pro hříšné deserty s přemírou kalorií, ale zato náramě dobré. Bohužel, tím, že je to Američanka, někdy ne všechny ingredience jsou dostupné v Čechách a tím pádem se recept musí trošku uzpůsobit.  To jsem musela i s receptem, který vám představuji dnes.

Ingredience:

Základ:
12 Oreo rozdrcených sušenek
3 lžíce změklého másla

Krém:
250 g měkkého čerstvého smetanového sýru bez příchuti (Lučina, Gervais, Philadelphia, Tartare, Almete,...atd)
50g moučkového cukru
200g hrnku Nutely
140ml smetany ke šlehání
 
Na ozobu:
smetana ke šlehání
čokoládové hoblinky
opražené lískové oříšky

Postup:

1. Rozdrcené sušenky dejte do mísy a smíchejte se změklým máslem. Vzniklou směs pak rozdělte do mističek nebo skleniček a pečlivě rozprostřete po dně. Výška by měla být cca 0,5-1cm.

2. Ve velké míse smíchejte sýr s moučkovým cukrem. Dbejte na to, aby nikde nevznikly hrudky (kdo má rád méně sladké,  můžete i cukr vynechat...) Přidejte Nutelu a opět dobře ušlehejte. Nakonec přilijte smetanu ke šlehání a vyšlehejte do hustého krému.

3. Směs dejte do cukrářského sáčku a elegantně rozdělte do nádob, které jste si předem připravili. Nechte proležet v lednici alespoň 2 hodiny před servírováním.

4. Podávejte s další porcí šlehačky a posypte opraženými oříšky a hoblinkami čokolády. (hoblinky snadno vytvoříte škrabkou na brambory a jakoukoliv tabulkou čokolády).

Zdroj My Baking Addiction




1 komentář:

  1. kdyby nebylo tak pozdě a já nebyla opravdu unavená, jdu na to snad hned!! takhle to musím nechat na zítra, ale zkusím...nejde to jinak-recept vypadá skvěle!:-))

    OdpovědětVymazat