Párty v zimní říši zahřeje i potěší

Zdroj Glorious Treats, Etsy, Martha Stewart
Zimní narozeninová oslava nemusí být vůbec nudná, studená a tichá. Spousta rodičů lituje, že zrovna jejich dítě nemá narozeniny v létě, ale vždyť i v zimě se dá využít jak počasí, tak ročního období k naplánování nezapomenutelné párty! Vločky, sněhuláci, lední medvědi, sněhové královny a králové, tučňáci... Stačí jen otevřít dětskou fantazii.

Leden a únor bývají ideální měsíce zrovna takovou párty uspořádat. Zkusila jsem najít pár nápadů, jak takovou párty nejlépe pojmout.

Pozvánky:

Vločky jsou nejjednodušším symbolem. Snadno můžete s dětmi vytvořit originální pozvánky během jednoho odpoledne. Stačí vystřihat pár vloček a nalepit je pak společně s trochou třpytek na čtvrtku a rozeslat.

Co servírovat?
Chce to něco na zahřátí, ale i pro legraci. Nechte se inspirovat fotografiemi níže. Krásní jsou tučňáci vyrobení z oliv, sýra a mrkve. Tématicky se bezvadně hodí i antiperle, mentolky, bílé žužu, laskonky, věnečky, tvarohové dorty, kremrole... Uznávám, moc zdravé to není, ale jednou za čas proč ne. A co takhle ještě horká čokoláda, muffiny nebo cup caky.

Čím zabavit děti?
Vystřihování vloček z papíru, stavění iglů z krabic od mléka, tvoření sněhuláka z vatových tampónků, zdobení perníčků. Pokud si troufáte, můžete koupit i domů trochu umělého sněhu na polštářovou alá sněhovou válku. Určitě vymyslíte spoustu dalších věcí i sami. Můžete také jít na chvilku ven a postavit iglů a opravdové sněhuláky.

A nyní plánujte a organizujte!

Rozhodněte se, kde oslavu uspořádáte (u Vás doma, na zahradě, v parku, v restauraci, atd.) a kolik hostů pozvete. Nezapomeňte se zeptat Vašich dětí, koho by rády pozvaly sami!

3-4 týdny předem
Rozešlete pozvánky!

Připravte výzdobu - bílé nebo světle modré balónky, pompoms, peříčka, vatové tampónky, vločky vystřihané z papíru, bílé ozdobné podtácky, to všechno můžete použít jako zimní výzdobu.

Týden předem
Nakupte všechno potřebné jak pro jídlo, tak pro ostatní záležitosti (papírové talířky, krabičky, kelímky...) Dva až tři dny předem upečte dort.

Promyslete zábavu. Jaké hry budete hrát? Nebo budete spíše něco vyrábět? Pozvete profesionálního baviče?

Připravte malé překvapení pro každého malého hosta. Proč? Váš oslavenec dostane spoustu dárečků a ostatní děti budou přihlížet, jak je rozbaluje. Nemyslíte si, že si i ostatní zaslouží něco malého?

Den D
Připravte jídlo na stůl, vyzdobte vše dříve připravenou dekorací.

Odstraňte všechno cenné, co nechcete, aby se ve víru vášně rozbilo. A samozřejmě myslete na bezpečnost dětí.

Děti od dvou let věku se jsou schopny alespoň na chvilku zabavit samy. Dejte jim proto trochu volnosti a teprve až zábava ochabuje anebo přerůstá přes hlavu, zasáhněte.

A na závěr nezapomeňte nafotit spoustu fotek a poslat je všem zúčastněným!
Zdroj Etsy

Zdroj Oh Happy Day
Zdroj Pinterest, Pinterest, Pinterest

Zdroj Simply Great Meals
Zdroj Cake Andallie

Zdroj Glorious Treats
Zdroj Lil Sugar, Pinterest, Pinterest, Martha Stewart, Taste of Home, Martha Stewart Weddings
Zdroj Love From The Oven
Zdroj Pinterest

Zdroj Pinterest

Zdroj Martha Stewart

Zdroj Etsy
Zdroj Almalus Place, Etsy, Kaboodle

Zdroj Once Upon a Plate

2 komentáře:

  1. Anonymní3.1.14

    no masakr, ta fotka s holčičkama na párty.. to je sna z pláže, na zemi je asi písek.. no ale nádhera.. takhle vytuněné :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní17.2.14

    ...máte super blog, také já mám takovou zálibu, ale jen pro svoji potřebu, mám dvě holčičky v červnu2 a v březnu4,takže jste mi dala perfektní nápad se zimní oslavou(zimní princezny,třpytky,atd. chladné a pastelové barvy mám moc táda, snad proto, že jsem ve znamení vodnáře :-) )... také tedy podotýkám, že jste výše dala foto z narozeninové party-tema malá mořská víla nebo vodní království nebo tak něco(pár inspirací na toto téma jsem už také viděla a je to vážně fantastické),ale i tam se dá inspirovat,takže u mne palec nahoru...... díky za perfektní stránky, přestože už spoustu nápadů a značek mám i já ve své záložce :-)

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.