Romantické pastelové barvy v dětském pokoji

Zdroj Pinterest
Jednotlivé barvy dítě inspirují, stimulují, mohou ho uklidnit i ovlivnit jeho psychiku. Co když je ale těch barev více? Celá paleta jemných odstínů barev? Impresionisté je používali v hojnosti k vyjádření okamžiku, jak je ale můžeme využít v dětském pokoji? 

Pastelové barvy jsou vzdálená rodina základních barev, které jsou smíchány a ředěny bílou nebo šedou barvou. V dětském pokojíčku nedominují, naopak působí klidně, posilují  energii a celkově prosvětlí interiér. Navíc oproti temným odstínům zvětšují prostor, dodávají mu jas a velmi dobře k sobě ladí. Pastelové barvy se doporučují zvláště pro léta, kdy si dítě především hraje, tj. do věku asi 6 let. Teprve později se doporučují  barvy sytější, které odrážejí individualitu dítěte.

A kde je využít? Dejte prostor nejen nábytku, ale i osvětlení a jiným zajímavým doplňkům jako jsou vlastní obrázky a fotografie anebo vytvořte v pastelovém provedení papírové koule Pom Poms. Celkový  barevný dojem z prostoru přinášejí i vhodně zvolené závěsy, povlečení na dětskou postel nebo tapeta.  Pěkným  doplňkem v pastelových barvách mohou být i větší hračky, vkusně zvolené domečky pro panenky nebo autíčka na stěně.

Více inspirace najdete i na našem Pinterestu.

Nezaujaly vás pastelové barvy? Zkuste se podívat do starších článků v sekci interiér, kde jsme se věnovali barvě žluté, šedé nebo zelené.


Zdroj Pinterest
Zdroj Pinterest


Zdroj Pinterest
Zdroj Pinterest




Zdroj Pinterest

Zdroj Pinterest


Zdroj Pinterest

Zdroj Pinterest

Zdroj Pinterest

Zdroj Pinterest

Zdroj Pinterest

Zdroj Pinterest

Zdroj Pinterest
Zdroj Pinterest

2 komentáře:

  1. Jsou to 2 dny co jsem narazila na Váš blog a těším se každý večer až zalehnout dětičky a já si budu moci prohlížet v klidu ty krásné rady a nápady. Musím říct, že jste mi uchvátila a trefila se mi do vkusu. Určitě budu všem doporučovat Váš blog. Už se těším až některý z těch nápadů zrealizuji. Přeji Vám mnoho úspěchů!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem uchvácena!Nádherný blog plný super nápadů!Teď mám hlavu úplně zavařenou co a jak použít a využít u zařizování našeho pokojíčku:-)Jen bych měla pro vás námět na příště:-)Co takhle multifunkční pokojíček pro dvě holčičky a jednoho kluka,z toho jedna holčička puboš a ostatní dva kousci mrňousci?Těším se na další vaše příspěvky stávám se nadšenou sledovačkou!

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.