Základní recept:
Ingredience:
500 g hladké mouky
340 g másla (změklé)
160 g moučkového cukru
2 žloutky
citrónová kůra
Postup:
Smíchejte všechny ingredience a vypracujte hladké těsto. Zabalte jej do fólie a nechte alespoň půl hodiny odpočinout.
Posypte si vál nebo pracovní plochu hladkou moukou a vyválejte z části těsto do výšky cca 2 mm. Vykrájejte tvary, které se Vám líbí a pak je opatrně přeneste na plech s pečícím papírem. Pečte při 180°C, dokud Vám spodek nebo okraje trošku nezrůžoví (cca 5-7 minut, musíte být hodně ostražití, ani se nenadějete a máte hnědé linecké místo bílého).
Čím promazat?
Můžete použít klasické marmelády (nejlepší jsou ostřejší chutě jako je rybízová, ostružinová), nebo použijte jako náplň Nutelu nebo máslový a kakaový krém.
Moderní twist
Vyzkoušejte přidat do těsta potravinářské barvivo a vytvořte veselé moderní kombinace.
Vytvořte neočekávané tvary např. čajové sáčky. Nejsou vánoční, ale kdo říká, že o Vánocích nesmí být legrace.
Zkuste linecké polít čokoládou a ozdobit ho nasekanými pistáciovými nebo piniovými oříšky, kokosem nebo vytvořte speciální kytičky, ozdoby z marcipánu.
Copyright A Farm Girls Dabbles, I am baker |
Copyright Glorious Treats, Baking 911 |
Copyright Recipe.com, Pinterest, Flickr, Flickr |
Copyright Flickr |
Copyright Sweetie's Home, Dust Jacket, Sunset |
Copyright How about Orange, Diamonds for Dessert |
BOMBASTICKÉ, NÁDHERNÉ !!!!
OdpovědětVymazatKrásné cukroví :)
OdpovědětVymazat