První galerie umění pro děti

Copyright Galerie GUD
V srdci Prahy, jen pár kroků od Staroměstského náměstí, byla poměrně nedávno v Kafkově domě otevřena Galerie GUD. Vystavené exponáty vytváří významní světoví umělci, ale co víc, nápis nesahat, zde nenajdete. Ba naopak, děti se mohou zapojit do výtvarných procesů a podílet se na tvorbě a proměně exponátů. A pokud Vám ani toto nestačí, co říkáte na to, že galerie umí uspořádat bezvadnou oslavu pro děti, včetně občerstvení a kreativní zábavy?

Za celým projektem stojí Kateřina Samková, která je sama maminkou a měla to štěstí, že se za celý projekt také postavilo město Praha a poskytlo jí prvotřídní prostory. V Galerie GUD si děti mohou zkusit různé výtvarné techniky, osahat si použitý materiál, zapojit naplno svou fantazii i všechny své smysly a rozvinout dál myšlenku umělce.  Tato galerie  také pořádá širokou škálu tvořivých dílen, kterých se občas zúčastní i sami autoři vystavených děl.

Informace o otvírací době i vstupném najdete na jejich webových stránkách. A pokud jste ještě s dětmi nebyli navštívit žádnou galerii, nebojte se tak učinit v brzké době. Válení  po zemi, pobíhání a křik, tam jistě nikomu vadit nebude.









Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.