Nákupy pro děti v Londýně - díl II.

V posledním díle jsem se zaměřila na second hand věci, proto dnes udělám malý krůček vpřed a zkusím popsat ty nejlevnější a méně drahé obchody, ve kterých najdete oblečení, hračky nebo boty.


Primark
Kdo neslyšel o tomto levném řetězci už v minulosti, tady je krátký popis. Primark je obrovský obchodní dům, který nabízí oblečení pro všechny - od miminek až po dospělé. Člověk se musí obrnit pevnými nervy, protože často bývá přeplněn lidmi (obzvláště ten na Oxford Street) a oblečení se může válet kde buď. Pro děti tento obchod nabízí čtyři vlastní značky - Early Days - věci pro miminka a batolata od 0 do 2 let, Girlgirl - oblečení, obuv a módní doplňky pro holčičky od 2 do 6 let, Young Dimension - oblečení obuv a módní doplňky pro dívky od 7do 14 let, Rebel - oblečení a obuv pro kluky od 2 do 6 let.

Ceny jsou opravdu neuvěřitelně nízké. Trička od 1 libry, apod. Jak je to ale s kvalitou? Osobně jsem neměla špatné zkušenosti, ale samozřejmě pokud byste srovnávali použitý materiál i design s velkými značkami, ocitáte se v jiné sféře. Na druhou stranu, jak dlouho mají děti věci, než z nich vyrostou? Proto se nebojte podívat a užít si nakupování ve velkém. Jeden malý tip - velký Primark, který je trochu klidnější než na Oxford Street, najdete v Kingston upon Thames a navíc Kingston má krásné procházky kolem řeky Temže i spoustu dalších zajímavých obchodů, které najdete také na Oxford Street!


TK Maxx
Outlet slavných značek z uplynulých sezón, kde nenajdete oblečení nejen pro děti, ale i pro dospělé a navíc i obuv, kabelky, sportovní i outdoorové oblečení, doplňky pro domácnost, parfémy, prostě téměř úplně všechno. Nikdy nevíte, na co narazíte a musíte strávit docela hodně času hledáním a prohrabáváním těch správných kousků a velikostí. Pro cenovou představu se můžete podívat na jejich webové stránky, nenaleznete tam ale ani zdaleka to, co v obchodě.


Asda (George), Sainsbury's (TU)

Tak jako u nás prodává Tesco dětské oblečení, tak je tomu i ve Velké Británii. A tak i velké řetězce jako je Asda nebo Sainsbury's nabízejí ve svých velkých obchodních domech dětské věci. Jsou to spíše praktické věci na každodenní lítání po venku, můžete koupit 3 trička za 6 liber, apod. Pro více informací a představu, se podívejte na jejich stránky.


Marks and Spencer (M&S)
Obchody Marks and Spencer najdete i v Čechách, ale ve Velké Británii nabízejí mnohem širší řadu oblečení a obuvi pro děti. Jsou to kvalitní věci za dostupné ceny a někdy zde můžete najít opravdu roztomilé kousky.


Mothercare
Velký řetězec, ve kterém najdete oblečení a všechno to, co se točí kolem miminek, včetně hraček, kočárků a povlečení. Oblečení prodávají pro děti do věku osmi let, ale spíše zde najdete věci pro ta nejmenší miminka. Vyplatí se vyčkat na sezónní slevy, které jsou většinou o prázdninách a po Vánocích. Právě v tomto období nakoupíte nejlevněji!




John Lewis
Můj oblíbený obchodní dům! Najdete tu vše. Jedno patro vždy patří dětem a miminkům a vedle značky John Lewis zde najdete i širokou škálu ostatních značek. Musím podotknout, že ceny nejsou úplně nejnižší, tudíž se opět vyplatí vyčkat na sezónní slevy, které jsou většinou o prázdninách a po Vánocích. Právě v tomto období nakoupíte nejlevněji!



Mamas & Papas
Britský řetězec zaměřený pouze na věci pro děti a miminka. Převážně prodává vlastní značku, ale narazíte zde i na jiné. Ceny patří k těm vyšším, ale stále nejsou tak vysoké jako v designových buticích a pokud narazíte na slevy, můžete pořídit opravdu krásné designové věci za rozumnou cenu. Co všechno tato značka nabízí, se můžete podívat na jejich webu.



Jojo Maman Bebe
Spíše sportovnější, kvalitní a velice praktické oblečení pro novorozence a miminka, najdete zde sekci i pro těhotné. Osobně mám velice dobrou zkušenost s klobouky, čepicemi a plavkami. Zboží opět nepatří k nejlevnějším, ale opravdu zde platíte za kvalitu. Pro představu o cenách a sortimentu doporučuji navštívit jejich webové stránky.



Clarks
Značka Clarks je něco poobného jako náš Baťa. Najdete v něm kvalitní dětskou obuv a podobně jako Baťa, úplně nějlevněnjší není. V období slev ale můžete zakoupit dětské botičky okolo 10 liber, anebo máte možnost zajít do Clarks Faktory Shop, kde najdete většinou botičky z předešlých sezón a tím pádem i cena je dostupnější.


Hamleys
Populární obrovské hračkářství. Najdete tu hračky od novorozenců až po teenagery. Pokud vezmete děti s sebou, obrňte se pevnými nervy! :-))




Early Learning Centre (ELC)Další obchodní řetězec, který se soustředí pouze na hračky a to pro menší děti. Ve slevách koupíte krásné hračky, které mohou vaše děti něco naučit.



Mezi další značky, které určitě důvěrně znáte, samozřejmě patří Zara, Next, Gap Baby, H&M, ale ty můžete najít i v Čechách.

Určitě jsem na spoustu dalších zapomněla, takže, prosím, poraďte i ostatním do komentářů! S jakými značkami máte dobré zkušenosti a co byste doporučili vy! Díky.


Kdo přehlédl dřívější článek o second hand věcech, můžete ho najít zde:
Nákupy pro děti v Londýně - díl I.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.