Originální proměny nábytku Ikea - KURA postel



Inspirace pro všechny nadšené kutily a montéry, kteří chtějí použít nábytek Ikea jako polotovar a proměnit ho k nepoznání v originální kus. Ikea Hacks, jak se jim ve světe říká, doslova zaplavili internet a v roce 2006 vznikl web ikeahackers.net, kde nejdete spoustu dalších nápadů. Následně bylo založeno i nespočet firem, které vyrábí doplňky a komponenty. Ale o nich možná někdy jindy.

Nabízí se otázka proč si nezaplatit přímo truhláře a mít naprosto unikátní kousek a možná i z lepšího materiálu? Protože někdy cena bohužel sahá na dno našich kapes. Ale pozor, kdo si mysli, ze proměny nábytku Ikea neboli Ikea Hacks jsou levnou záležitostí, může být rychle vyveden z omylu. Proto doporučuji před každým projektem si dobře propočítat, na kolik vás celá záležitost vyjde. Šikovný  truhlář v Čechách nestojí moc a často může vyrobit nábytek přesně na míru a cena nemusí byt odlišná. Pokud se rozhodnete pro Ikeu, doporučuji se nejdříve podívat na použitý starý nábytek, který často stojí polovinu i méně.

Teď ale zpět k Ikea proměnám. Jako první - oboustranná postel Kura. Podívejte se pozorně na příklady, která jsem vybrala, nápady se opakují. Charakter snadno dodá tapeta, samolepka nebo látka s výrazným vzorem na boku panelu, tajemnosti pak závěs nebo stan. Postel Kura se snadno předělá na dvouparovou postel a samozřejmostí pak je jakákoliv změna barvy.

A teď už nezbývá nic jiného než popřát i vám hodně štěstí!

Máte vaši proměnu Ikea Kura? Pošlete ji na lenka@pepperpot.cz



via
via


via

via

via




via


via


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.