Odstíny šedé v dětském pokojíčku ano nebo ne?

Zdroj Laredoute
Že barvy hrají v interiéru velkou roli, nemusím zdůrazňovat. Záleží na tom, pro koho je určitý prostor určen a také na tom, jestli jde o výmalbu, nábytek , nebo pouze o doplňky v interiéru.
Patří tedy šedá barva do dětského interiéru, když je dnes tak moderní? A máme použít pouze odstíny šedé nebo kombinaci barev?


Pokud nyní přemýšlíte o tom, jak zařídit dětský pokoj, neváhejte a určitě šedou zvolte. Zamyslete se však nad tím, jaký odstín šedé zvolíte a hlavně s jakými barvami ji zkombinujete.  Samotná šedá barva je sice trendy, ale pokud zvolíte temnější odstín, pak jej zkombinujte s jemnější teplou barvou - ať už se žlutou, červenou, oranžovou anebo růžovou. Inspirace se nám nabízí  i v přírodě: šedé podzimní mraky v kombinaci se zabarveným listím podzimu, je přece velmi působivá kombinace, Navíc šedá barva, která je barvou neutrální, poskytne prostor pro vyniknutí zvolených barev. Vhodná kombinace je i s barvou bílou.

Použití šedé barvy se doporučuje v interiérech obrácených na západ a severozápad.
Nezapomínejte však nikdy na to, že šedá barva je barvou, která sice zklidňuje, ale příliš mnoho šedé  může navodit atmosféru smutku nebo stesku. Zvolíte-li však kombinaci šedé s citem, vytvoříte zcela jistě velmi působivý dětský interiér.

Zdroj Pinterest
Zdroj 1, 2, 3

Zdroj Laurette

Zdroj Babble

Zdroj Bon Nesoeurs

Zdroj Pinterest

Zdroj File Dans Ta Chambre

Zdroj Bibelotte
Zdroj Laurette
Zdroj Incy Interiors

Zdroj Pinterest

Zdroj Pinterest

Zdroj Nordic Bliss

Zdroj RH Baby and Child

Zdroj Fawnand Forest.com
Zdroj 1, 2, 3

Zdroj Pinterest

Zdroj Week Day Carnival

Zdroj Sissy & Marley
Zdroj 1, 2, 3

Zdroj Etsy

Zdroj Pinterest

Zdroj Pinterest





3 komentáře:

  1. Moc pekny vyber! Mne se seda libi v kombinaci s jinou vyraznou barvou ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasim s Alizou / Alizii (jak se ten tvuj nick sklonuje?), sediva se mi libi v kombinaci s vyraznymi barvami. Az budeme Erwinovi zarizovat pokojicek, rozhodne si na tvuj blog budu chodit pro inspiraci!

      Vymazat
  2. Skvělý výběr - díky za něj! :) A šedá překvapivě není až tak nudná a smutná....rozhodně lepší, než přeslazené pokojíčky s řvavými barvami a bordurami, které jsou většinou k vidění.
    Hezký, i když šedý, den :)

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.